Londra isyanları sonrası sosyal medyaya kısıtlama

Londra isyanları üzerine yazdığım ilk yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Geçen yazıda ele aldığım Londra isyanları yazısında ingiliz hükümetinin iletişim özğürlüğünü ihlal edeceğini söylemiştim.Beklediğim üzere de Blackberry mesajlama servisi ve sosyal medyaya hükümet tarafından saldırılar başladı.

İngiltere başbakanı Cameron diyor ki,

Bu korkunç olayları izleyen herkes, bunların sosyal medya üzerinden nasıl organize edildiğini gördü. Bilginin serbestçe dolaşımı iyilik için kullanılabilir ama kötü amaçlar için de kullanılabilir. İnsanlar sosyal medyayı şiddet için kullanıyorsa biz onları durdurmalıyız.

İngiliz Muhafazakar Parti milletvekili Louise Mensch ise :


" Eğer ayaklanmaya dair bilgi ve korku Facebook ve Twitter üzerinden yayılıyorsa, bu siteleri bir ya da iki saat kapatın sonra açın, dünya'nın sonu gelmez" diye tweet yolladı.

ingilizce kaynak 

Türkiye'de internet vb. rahatça kısıtlanır,filtreden geçirilir neden? Çünkü biz sıgırız bu sayede adamlar rahatça at koşturur.Ama elin ingilizine bunları yapabilmen için örnekteki gibi kaos yaratman lazım zira onlar bir twitterden isyan etmekle kalmaz,o yasayı çıkarmak isteyen adamı istifaya zorlarlar.Bizde ise Öss de,öys de,lgs de skandala imza adamlar koltuklarında oturmaya devam eder.

0 yorum:

Blogger Templates by Blog Forum